Mie en vain muista mistä tämä ohje on kotoisin mutta hyvää kakkua tästä tuleepi.

250 g voita
2,5 dl sokeria
4 kanamunaa
3 tl vaniliinisokeria
2,5 dl leivinjauhoa
4 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhoa
100 g rouhittua taloussuklaata
1,5 dl maitoa

175 astetta ja 50-60 min.

Kaupasta saapi valmiista suklaarouhetta mutta tällä kertaa se oli loppu lähikaupasta joten ostin taloussuklaalevyn ja siittä rouhasin murenaa kakkuun. Yleiskoneen tehosekottimessa se kävi näppärästi. Sitten voitelin ja korppujauhotin kakkuvuoan valmiiksi. Uuni 175 asteeseen kuumenemaan.
Vatkasin voin ja sokerin ja lisäsin kanamunat yksitellen. Jauhot olin jo valmiiksi yhdistänyt ja net mie lisäsin taikinantekeleeseen. Sitten vain perään suklaarouhe ja maito. Vatkasin taikinan tasaiseksi ja lusikoin sen vuokaan. 


SUKLAAHIPPUKAKKU.jpg