Tämän koekakun valmistin tyttäreni synttäreille ja oli se hyvää. Kehuja tuli. :D

1 pss vaaleaa paahtoleipää

1 pss ruispaahtoleipää

1 täyte:

palanen kylmäsavulohta

1 rasia kylmäsavulohituorejuustoa

1 prk ranskankermaa

2 täyte:

i pss katkarapuja

1 prk ruohosipulituorejuustoa

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

kurkkua

kostuttamiseen maitoa

Päälle:

maustamatonta tuorejuustoa

tillituorejuustoa

tilkka maitoa

koristeluun:

tilliä, sitruunaa, kanamunaa, katkarapuja, mätiä ( makujen mukaan )

Ensin mie tehin täytteet makustumaan jääkaappiin. Ekan täytteen aineet mie sekoitin keskenään, kylmäsavulohesta tieten otin ensin nahkan pois ja sitten käsin palottelin sen sopivan kokoiseksi. Sitten sekotin net juuston ja ranskankerman kanssa sekaisin. 

Toiseen täytteeseen mie pilkoin sulaneet katkaravut pienemmiksi ja samoin kurkun mie pilkoin pieniksi palasiksi ja sitten sekotin juustojen joukkoon.

Sitten aloin rakentaa kakkua, eli alimpaan kerrokseen mie taisin laittaa vaaleaa leipää ja kostutin sitten maidolla ja ekan täytteen tähän väliin. Sitten ruispaahtoa seuraavaan kerrokseen, kostutus maidolla ja toista täytettä tähän väliin. Jatkoin niin kauan ko leipää ja täytettä riittää. Mausteita saapi toki laittaa täytteisiin maun mukaan ja samoin, leipien ei tarvi olle tumma ja vaaleaa, voi hyvin tehä vain yhestä mausta.

Sitten mie sekotin kuorrutuksen ainekset sekaisin, maidolla notkistin sitä hieman niin on helpompi levittää. Levitin kuorrutuksen kaku päälle, noinniinkuin suurinpiirtein tasaisesti joka paikkaan. Sitten koristelin kakun. Siinä on aika paljon parantamisen varaa meikäläisellä. Mielikuvitus ei lentänyt yhtään mutta maku se on, kuulemma, pääasia. :D

JAMMI%2019VEEE%20009.jpg