Tämä ohje on otettu uusimmasta Leivotaan-lehdestä ja on gluteeniton.

4 kanamunaa

3 dl sokeria

1,5, dl maitoa

2 tl vaniliinisokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

2,5 tl leivinjauhoa

1 tl psylliumjauhetta

4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

kuorrute

1 rkl vaniliinisokeria

4,5 dl tomusokeria

75 g sul. voita

2-4 rkl vettä

koristeluun strösseleitä tai suklaarouhetta

uuni n. 175 astetta ja n. 20-25 min.

Ekana mie vatkasin munat ja sokerin vaahdoksi tai oikeestaan iiihan ekana mie laitoin voin sulamaan että se vähän ehtii jäähtyä ennenkuin se kaadetaan taikinaan. Sitten siis munat ja sokeri vaahdoksi, sitten maito ja sulatettu voi taikinan joukkoon. Kuivat aineet mie olin sekoittanut keskenään ja siivilän läpi mie net vatkasin vaahtoon. Taikinan mie sitten sekottelin tasaiseksi ja sitten kaadoin sen leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Sitten vain kuumaan uuniin paistumaan keskitasolle. 

Kun pohja oli kypsä otin sen uunista pois ja laitoin pöydälle jäähtymään. Sillä aikaa kun se jäähtyi mie tehin kuorrutteen ja sehän on aika helppoo eli aineet vain keskenään sekaisin ja vettä sitten pikkuhiljaa lisätään että ei tule liian löysää. Sen verran löysää kuiten, että se on helppo levittää. Sitten ko kuorrutus on tasaisesti levitetty, voipi siihen ripotella strösseleitä tai vaikka suklaarouhetta. Mie laitoin tähän omaan versioon Mariannerouhetta.

KOKEILU%20001.jpg

KOKEILU%20006.jpg

On hyvää.