Tämän ohjeen näppäsin Maku-lehdestä 6 / 09. Ohjeesta tulee 2-3 pientä purkillista sinappia.

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

1 rkl perunajauhoa

1 dl kermaa

2 kanamunaa

1/4 dl omenamehua

1 ti omenaviinietikkaa

3-4 rkl konjakkia

Ensin mie sekotin kattilassa kaikki kuivat aineet keskenään. Sitten mie lisäsin siihen jauhoseokseen kanamunat, omenamehun, omenaviinietikan ja kerman. Kuumensin kattilassa olevan seoksen niin että se vähän kiehahtaa ja koko ajan tieten sekoittelin että ei pala pohjaan kiinni ja sen jälkeen otin kattilan liedeltä pois ja annoin jäähtyä jonkin aikaa. Jäähtyneeseen seokseen mie lorautin konjakkia reilun kolmen ruokalusikallisen verran. Sekoitin massan vielä tasaiseksi ja sitten ko se oli kunnolla jäähtynyt, mie lusikoin sen kolmeen pieneen purkkiin. Ei net aivan täyteen tulleet mutta yli puolen kuiten joka purkki. Pari-kolme päivää mie annoin sen tekeytyä jääkaapissa ja tänhään mie sitä maistelin ja jopas oli hyvää. Kinkun paras kaverihan se tämä. 

JOUL%20%3D%21%C2%A4%20019.jpg