Tämän gluteenittoman kakun ohjeen löysin uusimmasta Leivotaan-lehdestä.

3 kanamunaa

2 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5 tl psylliumia

1 dl maitoa

50 g sulaa voita

n. 25 g tummaa suklaarouhetta

koristelu

tomusokeria

Ensin vaahdotin munat ja sokerin oikein kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahtoon mie lisäsin kaikki kuivat aineet ja nethän mie olin sekoittanut keskenään toisessa kulhossa ja samoin tein mie lisäsin kuivien aineiden jälkeen myös maidon ja sulatetun voin. Suklaarouheen mie olin sekoitellut pieneen määrään jauhoja ja net mie lisäsin viimeisenä taikinaan ja sekottelin sen sitten tasaiseksi. 

Taikinan kaadoin jauhotettuun kakkuvuokaan ja vuoan mie olin jauhottanut gluteenittomalla jauhoseoksella, sillä samalla jota mie laitoin kakkuun ja ihan siitä syystä että gluteeniton korppujauho oli päässyt loppumaan Paakarin kaapista. :)

Sitten vain kakku kuumaan, 175 asteiseen uuniin ja alimmalle tasolle. 40-45 min. se saapi sielä olla. 

Sitten ko kakku on kypsä niin se saapi hiukan jäähtyä ennenkuin sen kumoaa. Kumotun ja jälleen jäähtyneen kakun päälle mie sirottelin tomusokeria pienen siivilän läpi ja tuli kaunis ja herkullisen makuinen kakku. Suosittelen ! :D

Gluteeniton%20kakku%20001.jpg

Gluteeniton%20kakku%20008.jpg

Gluteeniton%20kakku%20007.jpg