perjantai, 16. marraskuu 2012
Appelsiinikakku
150 g voita
2 dl sokeria
3 kanamunaa
2 appelsiinia
5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 rkl rommia
175 astetta ja tuntinen
Raastoin appelsiinin kuorta vähän pinnasta ja puristin mehut. Vaahdotin voin ja sokerin ja lisäsin kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisäsin appelsiininkuoriraasteen ja appelsiinien mehun. Jauhot lisäsin siivilän läpi taikinaan vatkaten taikinan tasaiseksi. Muista sekoittaa leivinjauho vehnäjauhon sekaan. Lopuksi lirautin rommin joukkoon ja lusikoin taikinan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tästä kakusta tulee hyvää ja makujahan voi vaihdella siitä mistä eniten tykkää.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.