Tämä hyvä ohje on otettu Kotiruokaa- keittokirjasta.
200 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Väliin
vadelmahilloa
päälle
sokeria
Pehmeän voin ja sokerin vaahdotin vaaleaksi vaahdoksi. Sekotin jauhot keskenään ja vatkasin net voi-sokerivaahtoon. Laitoin taikinan vähäksi aikaa jääkaappiin tekeytymään eli n. puoleksi tunniksi.
Taikinan kaulin ohueksi levyksi ja käyini aika reippaan puoleisesti vehnäjauhoa. Taikina tarttuu melko herkästi pöytään kiinni. Snapsilasia muottina käyttäen otin taikinasta pyöreitä paloja ja laitoin leivinpaperin päälle uunipellille. Täysinäisen pellillisen laitoin kuumaan uuniin ja paistoin n. 10-15 min.
Jäähtyneen palasen päälle sipaisin veitsellä vadelmahilloa ja lätkäsin toisen siihen kiinni ja pyöräytin vielä sokerissa. Sitten vain purkkiin oottelemaan herkkusuita.
Snapsilasi on hyvän kokinene muotti.
sunnuntai, 23. joulukuu 2012
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.