Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 18cm kokosta, irtopohjaista kakkuvuokaa. 

Ohje on gluteeniton.

pohja

3 kanamunaa

sokeria

gluteenittomia jauhoja

0,5 tl leivinjauhoa

1 tl vaniliinisokeria

kostutus: 1,5 dl hedelmämehua

täyte: 1,5 prk cuisine soya, kaksi banaania

Tehe kakkupohja niinkuin on tehty ohjeessa täytekakku.

Vatkasin soijakerman vaahdoksi ja otin eri kulhoon vähän vaahtoa, sitten soseutin banaanit sen sekaan. Leikkasin kakun kolmeen osaan ja kostutin pohjalevyn hedelmämehulla. Levitin päälle kerma-banaanivaahtoa ja laitoin toisen kakkulevyn päälle. Kostutin senkin hedelmämehulla ja saman verran tähänkin ( noinniinkuinsuunnilleen ) levitin kerma-banaanivaahtoa. Sitten lätkäsin viimesen levyn kakun päälle ja sitäkin kostutin mehulla. Laitoin kakun jääkaappiin siiheksi aikaa ko tehin kinuskin.

Loppujen kermavaahdon joukkoon vatkasin tuorejuustoa ( Oatly ) ja tomusokeria ( jonkin verran ). Ja jääkaappiin oottelemaan.

KINUSKI

1,5 dl kermaa

2 dl fariinisokeria

nokare voita

Mittasin kattilaan kerman ja fariinisokerin ja annoin sen kiehua sellaset kymmenisen minuuttia pienellä liekillä. Nostin kattilan liedeltä ja sekotin voinokareen kinuskin joukkoon. Annoin sen jonkin aikaa jäähtyä ja sitten valutin kinuskia kakun päälle aloittaen kakun keskeltä, reunoja kohti. 

Kuorrutin kakun reunat kermavaahtotuorejuustoseoksella ja samalla seoksella pursotin kakun päälle ruusukkeita. 

Jääkaappiin hetkeksi niin kinuskikin ehtii jähmettymään kunnolla kakun päälle. 

KINUSKIKAKKU1.jpg

KINUSKIKAKKU.jpg