Ohje otettu Maku-lehdestä vähän tuunattuna oman mielen mukaisesti.

Pohja

4 kanamunaa

1.5 dl sokeria

1/4 tl suolaa

1 dl perunajauhoa

2 rkl kaakaojauhoa

1.5 tl leivinjauhoa

Täyte

2 dl vispikermaa

200 g philadelphia tuorejuustoa

1 pss mariannemurskaa ( tai suklaarouhetta )

50-100 g raastettua valkosuklaata

0,5 dl tomusokeria

1 tl vaniliinisokeria

1/4 tl suolaa

Kuivat aineet sekotin samhaan astiaan ja toiseen kulhoon vatkasin sokerin ja kanamunat kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilän läpi lisäsin kuivat aineet vaahtoon ja varovasti vatkasin net sekaisin. Levitin taikinan leivinpaperin päälle uunipellille ja kuumaan uuniin paistumaan 200 asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi.

Laitoin leivinpaperia pöydälle ja sen päälle sirottelin sokeria. Otin kypsän pohjan pois uunista ja käänsin kääretorttupohjan sokeroidun leivinpaperin päälle. Paiistopaperin otin heti pois pohjan päältä. 

Sillä aikaa ko pohja jäähtyi, tehin täytteen. Vispikermaan lisäsin tomusokerin ja vatkasin kerman vaahdoksi. Vaahtoon lisäsin kaikki muut aineet. Sehän on ihan makuasia kuinka paljon tahtoo laittaa valkosuklaata mukaan. Toki voi veitsellä rouhia suklaan mutta mie raastoin valkosuklaan raastimella. Tuli siitä tieten aika hienoa ja olisi se voinut olla hieman karkeampaakin. 

Levitin jäähtyneen pohjan päälle täytteen ja leivinpaperia apuna käyttäen käärin pohjan rullalle. Vähäksi aikaa laitoin jääkaappiin ja sitten leikkasin kääretortun aika paksuiksi siivuiksi. Oli se poka hyvvää. 

K%C3%84RTS%C3%84RI.jpg

K%C3%84RTS%C3%84RI1.jpg