Tämä ohje löytyi netistä, Kotilieden sivuilta. On hyvää.

10-12 lasagnelevyä

Kasviskastike:

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

palanen selleriä

1 porkkana

1 kesäkurpitsa

loraus oliiviöljyä

n. 400g tomaattimurskaa

3 rkl makeaa chilikastiketta

1 dl vettä

ripaus suolaa ja mustapippuria

ripsaus oreganoa

Juustoseos:

400g raejuustoa

2 dl maitoa

150g juustoraastetta

Ekana mie kuorin sipulin, käytin valmista valkosipulimurskaa niin ei tarvinut ko purkki avaa ja lusikalla ottaa sopevasti. Sitten mie kuorin porkkanan ja sellerin ja raastoin net karkeaksi raasteeksi. Palottelin kesäkurpitsan ja paistoin kuumassa, teflonpannussa ilman öljyä tai rasvaa ja ripsautin suolat joukkoon ja sitten mie kaadoin net kulhoon oottelemaan jatkoa. 

Sitten mie lisäsin pannuun öljyä ja sipulit ja kuullottelin niitä hetken aikaa. Siihen mie sitten lisäsin raastetut juurekset ja mausteet sekä veden, tomaattimurskan ja chilikastikkeen. Annoin kiehahtaa viitisen minuuttia ja sitten kaadoin kesäkurpitsat vielä joukkoon ja otin kastikkeen pois liedeltä jäähtymään. 

Toiseen kulhoon mie sekoittelin raejuuston, maidon ja juustoraasteen. Ihan kaikkea juustoraastetta en laittanut sekaan vaan jätin vähän että ripottelen sitten päälle ennen uuniin laittoa.  Voideltuun lasagnevuokaan mie sitten ladoin vuorotellen kastiketta, juustoseosta ja lasagnelevyjä niin kauan ko ladottavaa riittää.  Sitten vielä ripsautin juustoraastetta päälle ja kuumaan uuniin 200 astetta ja nuin 40 min. On hyvää jopa lihansyöjän mielestä. :)

KASVISLASAGNE%20001.jpg