Tämän ohjeen mie bongasin Yhteishyvän ruokaohjelehtisestä. Tää on hyvää. Hieman tuunailin sitä oman maun mukaiseksi.

taikina:

100 pehmeää voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 kanamuna

2 rkl vettä.

Pehmeän voin ja vehnäjauhot joihin olin suolan sekoittanut nypin astiassa ryynimäiseksi. Lisäsin veden kanamunan joukkoon ja haarukalla rikoin rakenteen rikki. Sitten mie hulautin seoksen voi-vehnäjauhon sekaan ja sekoitin tasaiseksi taikinaksi käsin siis. Voitelin piirakkavuoan margariinilla ja painelin taikinan tasaisesti vuoan pohjalle jä vähän reunoillekin. Pistelin pohjaa haarukalla ja laitoin jääkaappiin siiheksi aikaa ko tehin täytteen.

SIENIPEKONIPIIRAKKA%20001-normal.jpg

 

Täyte:

1 rasia herkkusieniä

1 pkt pekonia

1 sipuli

2 dl juustoraastetta

2 kanamunaa

2 dl kermaa

1 rkl sinappia

ripaus mustapippuria

Pesasin ja paloittelin sienet. Leikkasin pekonin ja sipulin myös palasiksi. Kuivalle mutta kuumalle pannulle heittelin pekonin palaset, ei siihen tarvi ylimääräisiä rasvoja ko se mikä irtoo pekonsta riittää paistamiseen. Saa toki laittaa jos tahtoo.  Sitten heittelin pekonin sekaan herkkusienet ja sipulin ja paistelin net sopivan vaalean ruskeiksi. Sekin on vähän niinkö makuasia.

Vähän aikaa saapi jäähtyä ja sillä aikaa mie kaadoin kerman kulhoon ja joukkoon rikoin pari kanamunaa ja mausteet heittelin sekaan. Sehän tuon sinapin kanssa on niin että jos on vahvaa sinappia niin pienempi määrä riittää. Puolet juustoraasteesta sekoittelin vielä joukkoon ja loput ripottelin sitten piirakan päälle. Otin piirakkataikinan jääkaapista, kaadoin täytteen päälle ja kerma-muna seoksen kaadoin suhtkoht tasaisesti. Päälle ripottelin loput juustoraasteesta.

Kuumaan uuniin 200 astetta ja reilun puoli tuntia.

SIENIPEKONIPIIRAKKA%20002-normal.jpg

SIENIPEKONIPIIRAKKA%20003-normal.jpg

SIENIPEKONIPIIRAKKA%20004-normal.jpg