Suomalaista perusruokaa, mikäs on sen parempaa? Mie en ole mausteiden määriä laittanut kun ite roiskin niitä mikä sattuu mieliala olemaan tai miten rento ranneliike on... smiley

400 g jauhelihaa
purkki kermaviiliä
1 dl korppujauhoa
1 kanamuna
suolaa
pippuria
jauhelihamaustetta
sinihomejuustoa
sipuli
valkosipulimurskaa

Ekana laitoin uunin kuumenemaan 200 asteeseen. Kermaviilin kaadoin kulhon pohjalle ja siihen sekoittelin korppujauhoa sekaan. Jätin turpoamaan n. 5 minuutiksi. Sillävälin kuorin ja pilkoin sipulin. Turvonneeseen korppujauho-kermaviilimössöön mie lisäsin jauhelihan ja sekoittelin tasaiseksi. Sitten lisäsin mausteita ja sinihomejuuston murusina. Silputun sipulin heittelin joukkoon ja valkosipulimurskan. Viimeisenä lisäsin kanamunan ja sekoittelin massan tasaiseksi. Kostutun kädet kylmällä vedellä ettei taikina tartu kiinni käsiin ja otin taikinaa pienen pallon verran. Taputtelin sen pihviksi ja laitoin leivinpaperin päälle uunipellille. Yritin tehä tasakokoisia pihvejä että kypsyvät suurinpiirtein samaan aikaan uunissa. Sitten kuumaan uuniin paistumaan noin 20-30 min. riippuen pihvien koosta.

Pottumuussi:
pottuja
vettä
maitoa
voita
suolaa

Potut mie kuorin ja paloittelin hiukan pienemmäksi. Kypsyy nopeammin ja helpompi sitten muussaa net. Keittelin pottupalat kypsiksi ja kaadoin keitinveden pois. ( Keitinvettä voipi käyttää maidon sijaan ) Perunasurvimella mie survasin net muussiksi ja vähän lämmitin maitoa muussia varten. Lisäsin nokareen voita ja suolaa ja siirryin vatkaimen käyttöön. Maito kannattaa låmmittää ettei tule paakkuista muussia. Lämpimän maidon mie kaatelin samalla kun vatkasin muussia. Sehän on makuasia kuinka löysää muussista haluaa. Tarkistelin vielä makupuolta ja totesin että hyvvää on ! winkKasvikset/salaatti taas unehtui kuvasta pois... Mutta hyvää tää silti on.