Tämän piirakan pohjan ohje on muistaakseni Pirkan sivuilta näpätty.

Paakaripasma on alkanut potemaan vatsakipuja varsinkin kaura- ja vehnätuotteita syötyään, piti sitten pistää ruokavalio uusiksi.

Pohja:

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunamuusijauhoa

1 tl leivinjauhoa

n. 1 dl maitoa

Täyte:

1 pss katkarapuja

puolikas punainen paprika

nippu tilliä

n. 2,5 dl ruokakermaa

2 kanamunaa

ripaus suolaa ja sitruunapippuria

2-3 dl juustoraastetta

Ensin mie sekoitin jauhot sekaisin ja mittasin voin joukkoon. Nypin net ryynimäiseksi seoksesi ja lisäsin maidon joukkoon. Ihan koko desiä en laittanut koska taikinasta tuli aika löysä. Voitelin pyöreän piirakkavuoan ja painelin taikinan piirakavuoan pohjalle. Käytin aika paljon jauhoja apuna että ei taikina tartu sormiin kiinni.Haarukalla painelin pohjalle reikiä. Sitten mie leikkasin tilliä piirakkataikinan päälle ja sulaneet ja valutetut katkaravut sitten tillin perään. Paprikan mie pesasin ja halkaisin puoliksi ja toisen puolikkaan mie leikkasin kuutioiksi ja sinne vain piirakkapohjan päälle, tillin ja katkarapujen kaveriksi. Kerman, kanamunat ja mausteet mie sekoitin kulhossa ja kaadoin vuokaan ja päälle heittelin vielä juustorastetta. Kuumaan uuniin n. 200 astetta ja reilun puoli tuntia.

GLUTEENITON%20001-normal.jpg