Tämä ohje on Confetti sivustolta napattu ja hyväksi havaittu. 

Alkaa kevään juhla-aika lähestymään ja näitäkin kannattaa tehä ite.

125 g voita

1,5 dl sokeria

1 kanamuna

n. 4 dl vehnäjauhoa

1,5 tl leivinjauhoa

2,5 tl vaniliinisokeria

Vaahdotin voin ja sokerin keskenään ja siihen vatkasin vielä kanamunan joukkoon. Siivilän läpi lisäsin jauhot,  joihin oli leivinjauho ja vaniliinisokeri sekoitettu.Vatkasin taikinan tasaiseksi ja kädellä muotoilin taikinasta mötkäleen. Laitoin vähäksi aikaa jääkaappiin niin taikinaa on hiukan helpompi käsitellä. 

Sitten vain vehnäjauhoja ripottelin reilusti pöydälle ja lätkäsin taikinan siihen. Kaulin sen n. 3mm paksuiseksi levyksi ja muotilla, eli snapsilasilla, otin sopivan kokoisia pyörylöitä eli pikkuleipiä. Laitoin net leivinpaperin päälle, uunipellille ja jätin reilusti tilaa väliin kun en ollut aivan varma että paljonko net uunissa paisuu mut ei ollut hätäpäivää.

YLIOPPILAAT%20002-normal.jpg

YLIOPPILAAT%20003-normal.jpg

Paistoin uunissa 200 asteessa n. 8-10min.

Annoin jäähtyä aivan rauhassa ja sulatin vesihauteessa suklaata. Kastelin pienen osan pikkuleivän reunasta sulaan suklaaseen ja suklaan päälle laitoin vielä pienen karkkihelmen. Hopeakuulia ei ehkä kannata käyttää jos yhtään säälii vieraiden hampaita...

YLIOPPILAAT%20004-normal.jpg

YLIOPPILAAT%20005-normal.jpg

Vähän liian läheltä otettu kuva mut kyl tsätä selevää saapi.