tiistai, 24. huhtikuu 2012
Mustikkatiikerikakku
250 g voita
3,5 dl sokeria
4 kanamunaa
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vaniliinisokeria
Mustikkaraita
valmista taikinaa
1 dl mustikoita
2 rkl sokeria
Voitelin ja korppujauhotin ekana vuoan ja laitoin uunin kuumenemaan. Vatkasin voin ja sokerin vaahdoksi ja lisäsin kanamunat yksitellen ja hyvin vatkaten. Sekoitin jauhot keskenään ja lisäsin net siivilän läpi taikinaan.
Otin muutaman ruokalusikallisen taikinaa eri kulhoon ja sekoitin kohmeiset ja sokerilla maustetut mustikat siihen. Sitten laitoin tasaisesti vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle ja sitten mustikoilla maustetun taikinan. Sitten kolmanteen kerrokseen loput vaaleasta taikinasta ja tasoitin pinnan vielä lusikalla tasaiseksi. Sitten vain uuniin 175 astetta ja n. tunnin verran.
Jos haluat vaihtelua perinteiseen tiikerikakkuun, suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta. Hyvää on
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.