Tämä ohjeen löysin vanhasta leivontakirjasta ko ettin uusia kakkuresepteja joita voisin töissä toteuttaa. Kirjan nimi on Hyvää ruokahalua, kotikokin parhaat leivontaohjeet. Herkullinen kakku tämäkin.  Ohjeessa oli konjakkia mutta mie vaihoin sen rommiin.

170 g taloussuklaamurusia

170 g voita

2 rkl rommia

4 kanamunaa

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhoa

1,5 dl vehnäjauhoa

Sulatin voin ja suklaan samassa kattilassa ja rommin lorhautin vielä mukaan. 

Kanamunat ja sokerin vatkasin vaaleaksi vaahdoksi. Vaahtoon vatkasin kuivat aineet ja lopuksi suklaaseoksen. 

Taikinan kaadoin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja vuoan laitoin kuumaan 175 asteiseen uuniin n. tunnin ajaksi. 

Kypsän kakun otin pois uunista ja vähän aikaa annoin jäähtyä ennen ko kumosin sen. 

Hyvvää on tämäkin, kovasti ihmiset tykkäsit kakusta.

SUKLAAROMMIKAKKU2.jpg

SUKLAAROMMIKAKKU1.jpg

SUKLAAROMMIKAKKU.jpg