Tämä ohje löytyy Meillä kotona-sivustolta.
200 g voita
2 dl sokeria
3 kanamunaa
1,5 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunankuoriraastetta
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilijasokeria
Ensin mie voitelim ja jauhotin kakkuvuoan ja jauhotukseen käytin tällä kertaa mannasuurimoita.
Mie vaahdotin sokerin ja huoneenlämpöisen voin. Kanamunat mie yksitellen vatkasin voi-sokerivaahtoon.
Kaikki kuivat aineet mie sekotin toiseen kulhoon ja sitten mie sekotin kuivat aineet tasaisesti voi-sokeri-munavaahtoon. Lusikoin taikinan kakkuvuokaan ja tasottelin pinnan lusikalla.
Sitten vain paistumaan kuumaan uuniin jossa asteita saapi olla 175 ja n. 50-60 minuuttia.
Hammastikulla kokkeilin kakun kypsyyttä ja olihan se kypsä. Otin kakun uunista pöydälle hetkeksi jäähtymään ennen kumoamista.
Kommentit