Tämä ohje löytyy Meillä kotona-sivustolta.

200 g voita

2 dl sokeria

3 kanamunaa

1,5 rkl sitruunan mehua

1 tl sitruunankuoriraastetta

3 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhoa

2 tl vanilijasokeria

Ensin mie voitelim ja jauhotin kakkuvuoan ja jauhotukseen käytin tällä kertaa mannasuurimoita. 

Mie vaahdotin sokerin ja huoneenlämpöisen voin. Kanamunat mie yksitellen vatkasin voi-sokerivaahtoon. 

Kaikki kuivat aineet mie sekotin toiseen kulhoon ja sitten mie sekotin kuivat aineet tasaisesti voi-sokeri-munavaahtoon. Lusikoin taikinan kakkuvuokaan ja tasottelin pinnan lusikalla. 

Sitten vain paistumaan kuumaan uuniin jossa asteita saapi olla 175 ja n. 50-60 minuuttia.

Hammastikulla kokkeilin kakun kypsyyttä ja olihan se kypsä. Otin kakun uunista pöydälle hetkeksi jäähtymään ennen kumoamista. 

SITRUUNAKAKKU.jpg

SITRUUNAKAKKU1.jpg