Tämä ohje on bongattu Dan Sukkerin sivuilta. Itse tehty on vallan bueno. 

Tästä ohjeesta tulee kolmisen desiä sitruunahilloketta.

2 sitruunaa

4 dl tomusokeria

2 kanamunaa

75 g voita

Pesin sitruunat ja kuoren keltaisen osan raastoin hienoimmalla raasteella. Halkaisin sirtuunat ja puristin puolikkaista mehut talteen. Laitoin kattilaan sitruunan kuoriraasteen, mehut, tomusokerin ja kanamunat- Kuumensin seosta kattilassa ja välillä sekottelin vispilällä. Sitten ko seos alkoi sakenee, otin kattilan liedeltä pois. Kannattee sekotella sitten ihan pohjaa myöten. Palottelin rasvan ja lisäsin palaset seokseen. Sekottelin vielä tasaiseksi niin kauan, että rasvapalaset liukenivat kuumaan seokseen. Kaadoin hillokkeen puhtaaseen lasipurkkiin, annoin jäähtyä ja laitoin purkin jääkaappiin. Tämä säilyy jääkaapissa pari-kolme viikkoa. 

Voipi käyttää täytteenä kakuissa, kääretortuissa, pikkuleivissä ja macaronseissa joko sellaisenaan tai sekottaa 0,5 dl tuorejuustoa ja 1 dl hilloketta. 

LEMON%20CURD.jpg

MACARONSIT.jpg