Tämän ohjeen nappasin Kotiruokaa-keittokirjasta.

150g voita

3 dl sokeria

1,5 dl kermaa

1 tl soodaa

3 dl perunajauhoa

5 dl vehnäjauhoa

Ekana mie sulatin voin, annoin sen vähän jäähtyä ja sitten sulan voin joukkoon mie sekottelin sokerin ja kerman. Siihen mie siivilän läpi sekotin jauhot, mukana myös tuo sooda. Paukuttelin taikinasta sellaisen mukavan paketin, kääräsin sen sitten kelmuun ja laitoin jääkaappiin noin puoleksi tunniksi tekeytymään. 

Sitten mie otin paketin jääkaapista, vaivasin vähän taikinaa että notkistuu ja sitten mie tehin siitä kaksi sellasta aika pitkää tankoa. Net mie leikkasin pieniksi palasiksi ja net palaset mie pyörittelin käsien välissä palloiksi ja sormella painoin keskelle palloa pienen kuopan. Tätä niin kauan ko taikinaa riittää ja sitten kuumaan 175 asteiseen uuniin paistumaan noin 10-15 min. 

JOULU%202015%20085.jpg

JOULU%202015%20086.jpg