Viime viikonlopuna juhlimme tyttäreni häitä ja hääkakku oli valkusuklaajuustokakku mansikoilla. Mie tutkin netin ihmeellistä maailmaa ja sieltä löysin ohjeen jota piti tieten kokeilla.

Pohja:

250 g digestive keksiä

150 g sulaa voita

Täyte:

4 dl vispikermaa

200 g tuorejuustoa ( philadelphia )

100 g valkosuklaata

1,5 tl vaniilisokeria

1 dl sokeria

0,5 dl tomusokeria

6 kpl liivatelehteä

0,5 dl kuumaa vettä

Päälle:

Mansikkalohkoja

Ekana mie laitoin liivatteet kylmään veteen liukenemaan. Sitten mie murskasin digestivekeksit, sekoitin sulatetun voin keksimurusten joukkoon ja kaadoin sen kakkuvuoan pohjalle. Pikkasen tasotin pintaa lusikalla ja laitoin vuoan sitten jääkaappiin oottelemaan.

Mie kaadoin kerman kulhoon ja siihen sekotin sokerit. Valkosuklaan mie sulatin vesihauteessa ja liotetut liivatteet mie sekoitin kuumaan veteen niin että net sinne sulaa. Sitten mie vatkasin kerman ja sokerit vaahdoksi, lisäsin vaahtoon tuorejuuston, sulatetun valkosuklaan ja liivatteen. 

Otin jääkaapista kakkuvuoan ja siihen kumosin kermavaahtovalkosuklaasysteemin ja pintaa tasottelin hieman. Sitten vain takaisin jääkaappiin reiluksi tunniksi ja kun täyte on hyytynyt mie leikkaisn mansikoita lohkoiksi ja siivuiksi ja laitoin vielä net siihen kakun päälle.

Ihan jees, tuli häätkin mieleen. <3

13535959_1195514770472166_1002023313_n.j

13521710_1195514703805506_2028387268_n.j