Pohjan ohje on otettu netistä.

Pohja 

4 kanamunaa

1,5, dl sokeria

1,5, dl perunajauhoa

1 ti leivinjauhoa

Väliin:

1 prk kermaa

mansikkalohkoja

vaniliinisokeria ja sokeria

 

Kanamunat ja sokerin mie vatkasin upouudella ( ei pakko olla uusi vatakin, vanhakin käy... :D ) vatkaimella vaahdoksi ja siivilän läpi mie lisäsin vaahtoon kuivat aineet. Sekoittelin tasaiseksi taikinaksi ja sitten mie kaadoin taikinan  uunipellille, jossa tieten leivinpaperia. Kuumaan, 225 asteiseen uuniin n. 8-10 min.

Laitoin toisen leivinpaperin pöydän päälle ja siihen ripottelin sokeria. Kun kääretorttulevy on kypsä mie kumosin levyn sokerisen laivinpaperin päälle ja otin sen päältä paperin pois. Se lähtee näppärästi irti kun ottaa sen heti kuumana pois. Annoin torttulevyn jäähtyä ja sitten lätkäsin kermavaahdon levyn päälle. Tasottelin kaapijalla vaahdon mukamas joka paikkaan ja sitten veitsellä leikkasin mansikat neljään osaan ja niitä ripottelin levyn päälle. Leivinpaperia apuna käyttäen kääräisin pohjan kääretortuksi ja vein jääkaappiin vähäksi aikaa makustumaan. Sitten vain kahvin keittoon ja maistelemaan gluteenitonta mansikkakääretorttua.

 GLUTEENITON%20MANSIKKAK%C3%84%C3%84RETOR