Tämän löysin jo jokin aika sitten netistä, Pirkan sivuilta, mutta vasta nyt sitä kokeilin. Ohje on gluteeniton. noin 12 palaa

pohja

200 g gluteenitonta keksiä

75 g voita sulatettuna

täyte

5 kpl liivatelehteä

1 tlk mangoviipaleita

2 dl vispikermaa

1 prk rahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

puolikkaan sitruunan mehua

kiille

2 prk mangososetta ( piltti )

3 kpl liivatelehteä

2 rkl mangon mehua  (tölkistä) tai vettä

Vuorasin irtopohjakakkuvuoan leivinpaperilla ja sitten keksit murustin pieniksi muruksi. Monitoimikone on ihan jees, mutta mulla toimi pussi ja pulikka. Rasvan sulatin kattilassa varoen että se ei ruskistu ja kaadoin sitten sulan voin keksimurusiin ja sekottelin tasaiseksi. Kaadoin voi-keksimuruset irtopohjakakkuvuoan pohjalle ja lusikalla levitin tasasesti joka paikkaan.

Liivatelehdet laitoin kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Valutin säilykemangot ja otin mehun talteen. Soseutin mangot sauvasekottimella ja samalla vatkasin kerman vaahdoksi. 

Kermavaahdon joukkoon mie lisäsin rahkan, tuorejuuston, sokerin ja soseutetun mangon. Kiehautin sitruunan mehun ihan pienesti ja puristelin liivatelehdistä liian vedet pois ja lisäsin net kuumaan mehuun. Somasti net sinne liukeni ja hiukan sekottelin että liukenee nopeammin. Liivate-mehuseoksen mie sekottelin mangoseokseen ja tasasesti tieten. Kaadoin seoksen vuokaan ja sekottelin tasaiseksi, sitten vain jääkaappiin hyytymään vähintäänkin kolmeksi tunniksi.

Kiilteen tekoon tarkoitetut liivatteet, nekin kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Kuumensin mangomehua kiehuvaksi ja siihen lisäsin pehmenneet liivatelehdet. Mangososepurkit mie tyhjensin kulhoon ja kaadoin liivate-mehuseoksen joukkoon ja sekottelin aikans hyvin. Juustokakun tekeleen hain jääkaapista ja sen päälle kaadoin kiilleseoksen ja yritin vieläpä saada tasaista jälkeä aikaiseksi. Sitten vielä jääkaappiin hyytymään vähintäänkin pariksi tunniksi. 

Sitten vain leivinpaperit reunoilta pois tai jos et käytä leivinpaperia niin veitsellä varovasti irrota kakku reunoista ja sitten avaa vuoka reunasta. Koristella saapi mielensä mukaan mutta mitäpä sitä nättiä ja tasaista pintaa peittelemään. 

A1.jpg

A2.jpg