Tämä ohje on bongattu netistä, ja tässä hiukan muunnettuna.
Ohje on gluteeniton.
150 g voita
2 dl sokeria
2 kanamunaa
5 dl gluteenitonta jauhoa
1 tl leivinajuhoa
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1,5 dl maitoa
100 g kuivattuja hedelmäpaloja
Ensin mie voitelin 1,5 litrasen kakkuvuoan voilla ja sitten jauhotin gluteenittomalla korppujauholla. Uunin laitoin kuumenemaan 175 asteeseen.
Voin ja sokerin mie vatkasin kuohkeaksi vaahdoksi ja siihen vatkasin kanamunat yksi kerrallaan. Kuivat aineet mie sekotin keskenään ja sekoitn vähän jauhoja hedelmäpaloihin. Jauhot mie lisäsin voi-sokerivaahtoon siivilän läpi vähän kerrallaan, välillä vatkaten. Sinne mie sitten hulautin maidon ja vatkasin jälleen kerran tasaiseksi. Viimeisenä lisäsin hedelmäpalaset jauhoineen. Mie lusikoin taikinan kakkuvuokaan ja laitoin kuumaan uuniin paistumaan noin 50 minuutiksi. Annoin kakun vähän aikaa jäähtyä ennen kumoamista.
Kommentit