Tämän ohjeen bongasin K-ruoka-lehdestä. Koekakun tehin jo kevhäällä ja uudestaan kesäkuun lopulla poikani rippijuhliin. 

Kakussa 12 annosta.

vuokaan:

leivinpaperia ja vuoan reunoille

leivontamargariinia

tummaa kaakaojauhoa

pohja:

3,5 dl kaurajuomaa

2,5 dl sokeria

1 rkl vanilijasokeria

1 dl rypsiöljyä

2 tl omenaviinietikkaa

4 dl venhäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhoa

2 rkl perunajauhoa

1 rkl leivinjauhoa

3/4 tl suolaa

täyte:

2 prk maustamatonta käuralevitettä

200 g tummaa leivontasuklaata

1/2 tlk kauravispiä

2 rkl tomusokeria

kostutus:

appelsiinimehua

koristelu:

1/2 tlk kauravispiä

1 rkl tomusokeria

1 tl vanilijasokeria

1/2 rs karhunvatukoita

1/2 rs mustikoita

1/2 rs vadelmia

( syötäviä kukkia, kaakaojauhetta )

Aivan kaikkea en kaupasta saanut, joten piti vähän itse säveltää ja lopputulos oli hyvää. 

Ekana pingotin leivinpaperia pohjan ja reunan väliin.ja sitten voitelin reunat margariinilla ja jauhotin net tummalla kaakaojauholla. 

Sekoitin kaurajuoman, sokerit, oljyn ja omenaviinietikan kulhossa ja toiseen kulhoon sekoitin kuivat aineet. Sekottelin siivilän läpi kuivat aineet nesteiden sekaan ja vatkasin tasaiseksi sähkövatkaimella. Kaadoin taikinan kakkuvuokaan ja laitoin kuumaan uuniin, 175 astetta ja sellaset 45-50 min. Tikkua käyttämällä saapi varmistettua että kakku on varmasti kypsää.

Kakkupohja sai jäähtyä rauhassa ja luinkin vasta sitten että se kannattaapi tehä jo edellisenä päivänä valmiiksi niin se on sitten helpompi leikkaa kahtia.

Sillä aikaa ko kakkupohja jäähtyi mie tehin täytteen. Mulla ei ollut kauralevitettä niin mie vain vatkasin tuota kauravispiä ja siihen mie laitoin nuo muut aineet. Leivontasuklaan mie sulatin vesihauteessa ja sen mie lisäsin kauravispiin, samoin tomusokerin ja saatoin mie siihen laittaa vielä pari tl vaniliinisokeriakin. 

Kakkupohjan mie leikkasin kahteen osaan ja kostutin kerroksen appelsiinimehulla. Seuraavaksi lusikoin täytettä pohjan päälle. Varovasti mutta kuiten aika runsaasti. En ole ihan varma paljonko täytettä tulee jos käyttää kauralevitettä. 

Kannen nostin täytteen päälle, varovasti ettei täyte pursua ulos välistä. Kostutin kannenkin appelsiinimehulla ja tässä välissä kakun voipi laittaa jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai sitten koristella saman tien niinkö mie tehin. 

Eli loput kauravispistä vaahdoksi ja lusikalla kakun päälle. Marjat vaahdon päälle joko suloisessa sekamelskassa tai järjestyksessä. Jos sulla on syötäviä kukkia niin niitä marjojen joukkoon ja sitten vielä siivilöi päälle ohut kerros kaakaojauhoa. 

VEGAANINEN%20KAKKU1.jpg