Tämä ohje on tuunailtu kahdesta eri ohjeesta yhdeksi, vallan maukkaaksi reseptiksi. smiley

3 kg Rosamunda perunaa
vettä
6 rkl vehnäjauhoa
n. 1,5 l maitoa
3-4 tl suolaa
n. 6 rkl siirappia
n. 100 g voita

Ekana mie keitin potut kuorineen kypsäksi ja kuorin net kuumana, samantien soseutin net perunasurvimella. Heitin vehnäjauhot joukkoon ja annoin imeltyä lämpimässä paikassa sellaset nelisen tuntia, kauemminkin toki saapi mut minimiaika olisi sellaset kolme tuntia.
Sitten mie laitoin uunin kuumenemaan 150 asteeseen. Sitten mie vähän sekoittelin perunamassaa ja lisäsin sinne suolan, siirapin, voin ja maidon. Sehän on makuasia että kuinka löysää massasta haluaa, mie en ihan koko määrää laittanut ja silti massasta tuli aika löysää.
Kaadoin massan voideltuihin vuokiin ja pikkasen liian täyteen tuli eli ei kannata aivan täyteen laittaa vaan kannattee jättää kuohumavaraa vuokiin. Sitten uuniin 150 asteeseen reilut kolme tuntia TAI 80-90 astetta ja yön yli... kunhan aamulla muistat ottaa vuoat uunista ulos... laugh











N A M cheeky