Tämä ohje on näpätty Pirkan ohjevihkosesta. Kakku on hyvää myös ilman kuorrutusta.

200 g voita
3,5 dl sokeria
3 kanamunaa
5 dl vehnäjauhoa
1 dl mantelilastuja
2 rkl kaakaojauhoa ( van houte )
1 sitruunan raastettu kuori
0,5 tl leivinjauhoa
0,5 tl soodaa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl muskottipähkinää
2 dl maitoa
0,5 dl sitruunan mehua

   175 astetta ja tuntisen verran.

KUORRUTUS
50 g sul. voita
2 rkl kaakaojauhoa ( van houte )
1 tl kanelia
4 dl tomusokeria
3 rkl kahvia

Ekana voitelin ja korppujauhotin vuoan ja laitoin uunin kuumenemaan 175 astetta. Vaahdotin pehmeän voin ja sokerin ja lisäsin kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mantelilastuja murskasin kädellä vähän rikki. Jauhot sekoitin keskenään ja mausteet ja rikotut mantelilastut sekotin net taikinaan. Sitten maidon, sitruunan mehun ja raastetun kuoren. Sekoittelin taikinaa tasaiseksi ja lusikoin sen kakkuvuokaan. Kuumaan uuniin tunniksi. Sitten valm istin kuorrutuksen.
Jauhot sekoittelin keskenään ja siihen sekoitin kahvin ja voin. Kuorrutus saattaapi olla hiukan paksua joten lisää kahvia ja sulatettua voita saapi laittaa niin että kuorrutuksesta tulee notkeampaa. Tuossa minun kakussa on vähän liian paksu kuorrutus ja siksi se ei valunut tasaisesti kakun päälle. Kun kuorrutus oli valmista kaadoin sen jäähtyneen kakun päälle. Jääkaapissa kuorrutus jähmettyy aika nopeasti ja kakku on helpompaa leikkaa paloiksi.

Ilman kuorrutusta.



Kuorrutuksen kanssa.