Mie keräsin joskus 90-luvulla Houkuttelevaa Ruokaa-nimiseen kansioon reseptejä sekä leipomiseen että ruoanlaittoon. Tämä ohje on näpätty kyseisestä kansiosta ja siitä asti kun ohje on hallussani ollut, on tämä kakku kuulunut meidän perheen joulukahvisteluun.

250 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
( 1,5 dl rusinoita )
100 g hillottuja appelsiinikuoren paloja
50 g kirsikoita
3,5 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl leivinjauhoa 
( 50 g mantelirouhetta )

       175 astetta ja noin tunti

Uunin laitoin kuumenemaan 175 asteeseen ja voitelin ja korppujauhotin vuoan.
Vaahdotin voin ja sokerin ja lisäsin kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kirsikat mie leikkasin pieniin paloihin ja sekotin ne samaan astiaan rusinoiden ja appelsiinikuoripalojen ja mantelirouheen kanssa. Mittasin vehnäjauhot ja leivinjauhon samaan astiaan ja pari ruokalusikallista jauhoja mie sekoitin hedelmien joukkoon.  Pesin sitruunan lämpimällä vedellä ja raastoin kuoren raastinraudalla ja heitin samaan astiaan hedelmäpalojen kanssa. Ihan ohuelti kuori raastetaan että ei tulisi paljoa valkoista osaa mukaan se kun on hiukan kitkerän makuista.
Jauhot mie lisäsin siivilän läpi voi-sokeri-munavaahtoon ja loput aineet ilman siivilää tietenkin. smiley Sekoitin taikinan tasaiseksi ja lusikoin taikinan kakkuvuokaan. Mahdollisimman tasaisesti sekin niin lopputulos on hyvä. Sitten kuumaan uuniin ja tuntisen verran.
Tein toisen kakun samalla ohjeella mutta jätin rusinat ja mantelirouheen pois. 

Ja ilman rusinoita.