tiistai, 24. huhtikuu 2012
Lasagne
Jauhelihakastike
voita ( paistamiseen )
600 g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl valkosipulimurskaa
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
oreganoa
Lasagnelevyjä
juustoraastetta
Mie lätkäsin tomaattimurskan valumaan lävikköön ja paistoin ja maustoin jauhelihan. Mausteisiiin en ole laittanut mittoja kun mie rämpsäytän niitä maun mukaan. Sitten kun enimmät nesteen on valunut murskasta pois mie lisäsin net jauhelihaan ja annoin hautua vielä pienellä lämmöllä sen ajan kun tehin juustokastikkeen.
Juustokastike
4 reilua rkl voita
4 rkl vehnäjauhoa
n. litra maitoa
1 pss juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
Voin ja vehnäjauhon määrät on noin mittoja kun en mie niitä koskaan mittaa vaan laitan ihan " näppituntumalla "
Sulatin voin ja lisäsin jauhoa. Sekottelin ettei tartu pohjaan ja lisäsin sitten pikkuhiljaa maitoa. Saapi sekoitella kunnolla ettei maito pala pohjaan kiinni, ja jos tehet laktoosittomasta maidosta niin se on vielä herkempi palamaan kiinni joten tarkkana sen maidon kanssa. Vähän aikaa saapi kiehahtaa ja sitten nostin pois levyn päältä, lisäsin mausteet ja juustoraasteen.
Voitelin uunivuoan margariinilla ja uuni tieten valmiiksi lämpiämään 200 asteeseen. Mie alan aina tekee lasagnea jauhelihakastikkeesta. Ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Sitten sama juttu niin kauan kun kastikkeita riittää. Päällimäiseksi tulee tieten juustokastike ja siihen vielä ripotellaan juustoraastetta pinnalle.Sitten vain uuiin ja kypsäksi asti eli n. 45 min.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.