Pikku hepun herkkuruokaa... ja tämä ohje on muistaakseni lasagnelevypaketin kylestä napattu.

Jauhelihakastike

voita ( paistamiseen )
600 g jauhelihaa
1 sipuli
2 tl valkosipulimurskaa
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
oreganoa

Lasagnelevyjä
juustoraastetta

Mie lätkäsin tomaattimurskan valumaan lävikköön ja paistoin ja maustoin jauhelihan. Mausteisiiin en ole laittanut mittoja kun mie rämpsäytän niitä maun mukaan. Sitten kun enimmät nesteen on valunut murskasta pois mie lisäsin net jauhelihaan ja annoin hautua vielä pienellä lämmöllä sen ajan kun tehin juustokastikkeen.

Juustokastike

4 reilua rkl voita
4 rkl vehnäjauhoa
n. litra maitoa
1 pss juustoraastetta
suolaa
 mustapippuria
muskottipähkinää

Voin ja vehnäjauhon määrät on noin mittoja kun en mie niitä koskaan mittaa vaan laitan ihan " näppituntumalla " laugh

Sulatin voin ja lisäsin jauhoa. Sekottelin ettei tartu pohjaan ja lisäsin sitten pikkuhiljaa maitoa. Saapi sekoitella kunnolla ettei maito pala pohjaan kiinni, ja jos tehet laktoosittomasta maidosta niin se on vielä herkempi palamaan kiinni joten tarkkana sen maidon kanssa. wink Vähän aikaa saapi kiehahtaa ja sitten nostin pois levyn päältä, lisäsin mausteet ja juustoraasteen.
Voitelin uunivuoan margariinilla ja uuni tieten valmiiksi lämpiämään 200 asteeseen. Mie alan aina tekee lasagnea jauhelihakastikkeesta. Ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Sitten sama juttu niin kauan kun kastikkeita riittää. Päällimäiseksi tulee tieten juustokastike ja siihen vielä ripotellaan juustoraastetta pinnalle.Sitten vain uuiin ja kypsäksi asti eli n. 45 min.