Mie en edes muista että mistä tämä ohje on hihaani tarttunut mutta joka vuosi tämän ohjeen mukaan Runebergin tortut leivon. Täytyyhän se kun kuiten oon entinen porvoolainen.
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kanamunaa
1,5 dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhoa
1,5 dl korppujauhoa
1,5 tl leivinjauhoa
1 dl maitoa tai kermaa
KOSTUTUS
0,5 dl rommia tai rommiesanssia
0,5 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
Nämä sitten sekoitetaan keskenään ja kuumennetaan kattilassa liedellä mutta ei keitetä.
KORISTE
Vadelmahilloa
tomusokerikuorrute
Elikkäsjuu...pehmeän voin ja sokerin mie tieten vaahdotin ja siihen lisäsin kanamunat yksitellen. Jauhot kaikki mie olin sekoittanut keskenään ja ensin mie kuiten lisäsin maidon voisokerivaahtoon ja sitten vasta jauhot.
Mie laitoin muffinssivuoat siis paperiset muffinssipeltiin ja jaoin taikinan niihin noinsuunnilleen tasaisesti että tuli suurinpiirtein samankokoisia. Saapi jostain ostaa erilliset Runebergin torttuvuoatkin mut mie oon ne aina tehnyt muffinssivuokiin... ei se kuiten onneksi makuun vaikuta missä net paistaa...
200 astetta ja n. 20-25 min.
Kostutusliemen mie oon tehnyt silläaikaa kun tortut paistuu uunissa ja tuola aikaisemminhan mie jo naputtelin että miten se tapahtuu. Annoin mie vähän aikaa torttujen jäähtyä ennenkun mie sitten noin lusikallisen verran kostutin joka torttua. Ja kunhan net on kunnolla jäähtyneet niin mie laitoin teelusikallisen vadelmahilloa jokaisen päälle ja sitten pursotin sokerikuorrutusta siihen hillokeon ympärille. Sen kuorrutteen mie ostin valmiina kaupasta, viitiny ite alkaa tekee.
Runebergintorttupäivät on tältä vuodelta finaalissa mut ensi vuonna sitten.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.