Tämä ohje on tuunattu gluteenittomaksi tavallisesta ohjeesta ja kastikkeen ohjeen bongasin netistä.

Pohja

150 g voita

1 dl sokeria

1 kanamuna

3 dl gluteenitonta jauhoa

1 tl leivinjauhoa

1 rkl psylliumia

Täyte

5 raastettua omenaa

2 rkl sokeria

1 rkl perunajauhoa

Pehmeän voin ja sokerin vatkasin vaaleaksi vaahdoksi ja siihen vatkasin vielä kanamunan joukkoon. Jauhot sekoittelin keskenään ja siivilän läpi vatkasin net voi-sokeri-muna vaahtoon. Taikinan mie taputtelin voidellulle piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Kuorin ja raastoin omenat ja vähän mie sitä omenaraastetta painelin siivilän läpi, liiat mehut pois. Omenaraasteen joukkoon sekotin sokerin ja perunajauhon ja sitten kaadoin raasteen piirakkapohjan päälle. Tasottelin että joka paikan raaste peittää.  

kuumaan uuniin 200 astetta ja puolisen tuntia. Kuuman ja kypsän piirakan päälle ripottelin sokeria ja kanelia.

VANILIJAKASTIKE

4 dl maitoa

1 kanamuna

1 rkl perunajauhoa

3 rkl sokeria

3 tl vaniliinisokeria

Maidon kanssa kattilaan laitoin kanamunan ja perunajauhon. Kuumensin liedellä, sekoittaen koko ajan ettei pahemmin tarttuisi kiinni kattilan pohjaan. Kuumensin seosta sen verran että se pulpahtaa muutaman kerran, ei saa keittää. Sitten maustoin kastikkeen sokereilla ja annoin jäähtyä. Tää on hyvää makean piirakan keralla.

20170619_143123.jpg