Aattelinpas kokeilla omaa lempparileivostani ihan kotosalla kun löysin ohjeen tämän vuoden ET-lehden seinäkalenterista, toukokuun kohdalla. Kaupasta en saanut mansikan makuista tomusokeria niin piti sekin tehdä itse mansikkamehusta ja tomusokerista. Lopputulos ei ollut ihan kohillaan mutta välttää se kuiten.

n. 12 palaan tarvitset

1 pkt pakastemurotaikinaa
400 g vadelmahilloa

Kuorrutus:
5 dl mansikkatomusokeria
tai
5 dl tomusokeria ja mansikkamehua
0,5 dl sitruunamehua

nompparelleja

Ihan ekana mie otin taikinan sulamaan ja kun se oli leivontavalmista mie kaulin sen vähän ohuemmaksi leivinpaperin päällä. Sitten mie siirsin levyn uunipellille ja paistoin 200 asteisessa uunissa n. 15 min ja laitoin sitten pöydälle jäähtymään. Mie leikkasin jäähtyneen levyn kahtia ja toiselle puolelle mie levitin vadelmahilloa. Sitten varovasti nostin toisen puolikkaan siihen päälle ja annoin pari tuntia tekeytyä. Vähän hillo imeytyy taikinalevyihin ja maku tasaantuu.
Sitten mie sekoittelin kuorrutuksen aineet keskenään, sitruunamehua voipi laittaa vähän kerrallaan ja maistella välillä ettei tule hapanta. Sitten mie levitin kuorrutteen levyn päälle tasaisesti. Annoin jonkin aikaa kuorrutteen jähmettyä ja sitten leikkasin annospaloiksi... Ei muksut tästä niinkään innostuneet kun mie. wink Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä nämä leivokset valmiilla mansikkatomusokerilla. Saattaapi tulla hiukan eri makusia mut ei nämäkään pahoja olleet. Nomppiksia mie en välittänyt laittaa mut sekin on makuasia.cheeky