Dansukkerin sivuilta haettu hiukan ideoita ja inspiraatiota ja reseptihän on gluteeniton.

Vaikka ei ole sydämiä eikä vaaleanpunaista näissä niin ystävänpäivälle maistuu varmasti. <3

2 kanamunaa

1 dl sokeria

100 g sulaa voita

1  dl maitoa

4 dl gluteenitonta jauhoa

2 rkl tummaa kaakaojauhoa

2 tl leivinjauhoa

2 tl vaniliinisokeria

1 rkl psylliumia

1-2 rkl appelsiininkuoriraastetta

kuorrutus

400 g tuorejuustoa ( philadelphia )

6 rkl tomusokeria

2 tl vaniliinisokeria

koristelu valko- ja maitosuklaanappeja

Kanamnat ja sokerin mie vatkasin vaahdoksi ja siihen lisäsin sulatetun voin. Kuivat aineet sekotin keskenään ja net mie lisäsin vaahtoon siivilän läpi. Viimeisenä lisäsin maidon ja vatkasin taikinan vielä tasaiseksi. Jaoin lusikoilla taikinan isoihin muffinssivuokiin. Tästä tuli 7 isoa kuppikakkua. Paistoin uunissa 200 astetta ja 15-20 min. 

Kun kuppikakut olivat täysin jäähtyneet tehin kuorrutteen, tuorejuustoon sekotin tomusokeria ja vaniliinisokeria. Maun mukaanhan sokerit voi laittaa joko enemmän tai sitten vähemmän. Pursotin kuorrutteen kuppikakkujen päälle ja heittelin sitten sulkaanapit huipulle. 

20170211_114352.jpg

20170211_132207.jpg

20170211_134230.jpg

Maistuvat hyvältä ilman kuorrutustakin.