Dansukkerin sivuilta haettu hiukan ideoita ja inspiraatiota ja reseptihän on gluteeniton.
Vaikka ei ole sydämiä eikä vaaleanpunaista näissä niin ystävänpäivälle maistuu varmasti. <3
2 kanamunaa
1 dl sokeria
100 g sulaa voita
1 dl maitoa
4 dl gluteenitonta jauhoa
2 rkl tummaa kaakaojauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vaniliinisokeria
1 rkl psylliumia
1-2 rkl appelsiininkuoriraastetta
kuorrutus
400 g tuorejuustoa ( philadelphia )
6 rkl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
koristelu valko- ja maitosuklaanappeja
Kanamnat ja sokerin mie vatkasin vaahdoksi ja siihen lisäsin sulatetun voin. Kuivat aineet sekotin keskenään ja net mie lisäsin vaahtoon siivilän läpi. Viimeisenä lisäsin maidon ja vatkasin taikinan vielä tasaiseksi. Jaoin lusikoilla taikinan isoihin muffinssivuokiin. Tästä tuli 7 isoa kuppikakkua. Paistoin uunissa 200 astetta ja 15-20 min.
Kun kuppikakut olivat täysin jäähtyneet tehin kuorrutteen, tuorejuustoon sekotin tomusokeria ja vaniliinisokeria. Maun mukaanhan sokerit voi laittaa joko enemmän tai sitten vähemmän. Pursotin kuorrutteen kuppikakkujen päälle ja heittelin sitten sulkaanapit huipulle.
Maistuvat hyvältä ilman kuorrutustakin.
Kommentit