Tämä ohje on bongattu uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Aattelin kokeilla ko tyär tykkää sekä valkosuklaasta että mansikoista. Kuorrutetta hieman muokkasin. Ohjeesta tulee n. 16 muffinssia.

200 g pehmeää voita

2,5 dl sokeria

3 kanamunaa

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhoa

1 tl kardemummaa

1 tl vanilijasokeria

1 dl kuohukermaa

1 sitruunan raastettu kuori

n. 3 dl mansikoita

Kuorrute

100 g valkosuklaata

100 g tuorejuustoa ( Philadelphia )

2 dl tomusokeria

Koristeeksi tuoreita mansikoita.

Ihan ensin mie perkasin, huuhtelin ja paloittelin mansikat. Sitten huuhtasin sitruunan veden alla ja raastoin kuoren valmiiksi. Keräsin ja mittasin kaikki aineet valmiiksi ja uunin mie laitoin lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdotin voin ja sokerin vaahdoksi ja kanamunat vatkasin yksitellen joukkoon. Jauhot mie olin sekoittanut keskenään toisessa kulhossa ja net mie vatkasin taikinan joukkoon siivilän läpi. sitten mie lisäsin kerman ja sitruunankuoriraasteen. Sekoittelin taikinan tasaiseksi ja lisäsin sitten mansikkapalaset taikinaan ja isolla lusikalla nostelin net taikinaan. Paperiset muffinssivuoat mie olin laittanut valmiiksi oottamaan uunipellille. Lusikoin taikinaa muffinssivuokiin ja suurinpiirtein, noinniinkuin yhtä paljon jokaiseen vuokaan. Sitten vain kuumaan uuniin ja 15-20 min. pitäisi riittää mutta kuiten kypsäksi asti.

Kun muffinssit on kypsät, net tieten otetaan uunista ulos ja sitten ko net on jäähtyneet kunnolla niin net kuorrutetaan. Kuorrutusta varten mie sulatin vesihauteessa valkosuklaan ja annoin hetken jäähtyä. Sitten mie siihen lisäsin tuorejuuston ja viimeisenä tomusokerin. Sekoitin kuorrutteen tasaiseksi massaksi ja lusikalla nostelin nokareen jokaisen muffinssin päälle. Hieman tasottelin että ei jää huippuja. Mansikat mie leikkasin neljään osaan ja yhden osan laitoin jokaisen kuorrutteen päälle köllöttelemään.On net, kuulemma hyviä.

MANSIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT%20001-nor

MANSIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT%20003-nor