Tämän fudgen ohje on lainattu blogista Annin Uunissa. 

Ihan vähän muutettu omaan makuun.

4 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

2 dl glukoosisiirappia

3 dl kuohukermaa

100 g voita

160 g baileys suklaata

ripaus hienoa vaniliinisokeria

Mittasin paksupohjaiseen kattilaan kaikki muut aineet paitsi vaniliinisokerin ja Baileyssuklaan. Lämmitin seosta miedolla lämmöllä ( perinteinen liesi kolmosella ) ja lämpömittaria käyttäen seurasin massan lämmön nousua. Sekottelin aina välillä tasaiseksi massaa ja pelkonahan mulla oli että se palaa pohjaan kiinni, mutta näin ei onneksi käynyt. Sitten ko mittari näytti 100 astetta niin nostin lämmon levyllä neloseen. Tässä vaiheessa en enää sekoittanut massaa, vaan se sai kiehua rauhassa. Ei tieten täysillä vaan silleen mukavasti kuplien. 

Mittari saapi näyttää 117 astetta, saattoi se itseasiassa vilahtaa 119 kohdallakin mut se 117 on ohjeessa niin että sillon kattila kannattaa ottaa liedeltä pois. Pilkoin suklaapallot hieman pienemmiksi ja lisäsin net kuumaan massaan kuin myös vaniliinisokerin. Sekottelin sen verran että suklaa sulaa massan joukkoon ja sitten kaadoin sen yleiskoneen teräskulhoon. Kone vatkasi massaa viitisen minuuttia ja sitten kaadoin massan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi. 

Kovettuneen massan voipi leikkaa sen kokoisiksi palasiksi ko haluaa. Makiaa tämä on mutta ah. niin hyvvää!!!

BAILEYS2.jpg

Screenshot_20230106-18021BAILEYS1.jpg

BAILEYS.jpg