Netin ihmeellisestä maailmasta löytyi tämä GLUTEENITON ohje. Kymmenisen rinkilää tulee tästä ohjeesta.

3 dl maitoa

25 g hiivaa

2 tl psylliumia

1 kanamuna

1 dl sokeria

1 tl suolaa

75 g voita

( kardemummaa )

7 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoa

Lämmitin maidon kädenlämpöiseksi ja liuotin hiivan maitoon ja sen jälkeen sekoitin psylliumin vielä mukaan. Kanamunan ja sokerin lisäsin maidon joukkoon ja samoiten suolan ja voin. Voita hieman pehmensin mikrossa, ei aivan sulaksi mutta pehmeäksi, että se sulaa sitten kulhossa maitoon. Viimeisenä vatkasin jauhot maitoon ja pikkuhiljaa eikä hulauteta kaikkea kerralla. 

Leipasin samointein net pyöreiksi pulliksi ja annoin puolisen tuntia kohota liinan alla. Sitten kuumensin öljyn kattilassa ja ko öljy on tarpeeksi kuumaa, ( mittarilla varmistin ja leipäpalasen paistoin kokeeksi ) otin pullan ja sormilla tehin reiän keskelle ja sitten kuumaan öljyyn paistumaan. Paistoin kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja reikakauhalla otin pois. Liinan päälle jäähtymään ja jäähtyneenä mutta vielä lämpiminä sokeroin rinkulat.

Tämä on tosi hyvä ohje. Munkeista tulee pehmeitä ja helppo ohje tehdä. 

1111.jpg

1111111.jpg