Ohje bongattu uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Muutettu gluteenittomaksi. Ohjeeseen ei tule kanamunaa.

150 g pehmeää voita

1 dl tomusokeria

1 sitruunan raastettu kuori

0,5 dl maissijauhoja

3 dl perunajauhoa ( TAI 1,5 dl perunajauhoa ja 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta ja vähän psylliumia )

0,5 tl leivinjauhoa

Täyte

paiston kestävää vadelmahilloa

Laitoin paperisia muffinssivuokia pellille ja uunin kuumenemaan 175 asteeseen. Ohjeessa on 24 kpl mutta mie sain 16 kätköä tästä ohjeesta. 

Pesasin sitruunan ja raastoin kuoren valmiiksi. Vatkasin voin, tomusokerin ja sitruunaraasteen vaahdoksi ja siihen lisäsin kuivat aineet. 

Jauhotetuin käsin pyöritin taikinasta pieniä palloja ja net laitoin paperivuokiin. Keskelle palloa painoin sormella kuopan ja kuoppiin laitoin lusikalla vadelmahilloa. 

Kuumaan uuniin paistumaan n. 15 minuuttia ja sitten jäähtymään. Täysin jäähtyneet on helpompi käsitellä ko edes vähän lämpimät.

Mie käytin pelkkää perunajauhoa ja niistä tuli tosi murenevaiset. Varmaan onkin helpompi ko laittaa puolet perunajauhoa ja puolet glut. jauhoseosta ja ehkä se sitten vaatii vähän psylliumiakin niin eivät aivan murene käsiin ko tähän ei tule kanamunaa lainkaan. 

Ennen tarjolle laittoa voipi vähän tomusokeria sirotella päälle. 

VADELMAK%C3%84TK%C3%96.jpg

VADELMAK%C3%84TK%C3%961.jpg

VADELMAK%C3%84TK%C3%963.jpg