maanantai, 3. syyskuu 2012
Mariannekakku
3 kanamunaa
3 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl kaakaojauhoa
1 ps mariannekarkkirouhetta
175 astetta ja tuntisen verran
Ekana uunin laitoin kuumenemaan ja sitten voitelin ja korppujauhotin kakkuvuoan. Voin ja sokerin vaahdotin ja lisäsin kanamunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kuivat aineet olin yhdistänyt samaan astiaan paitsi karkkirouheen sekoitin pieneen määrään jauhoja. Mulla on se uskomus että niin kun hedelmänpalatkin niin ne pitää sekoittaa pieneen määrään jauhoja että ne sekottuu tasaisemmin taikinaan. En ole koskaan kokeillut mitä tapahtuu jos ne lisää taikinaan noinvain.
Sitten lisäsin taikinaan jauhot siivilän läpi, maidon ja sitten viimeisenä karkkirouhe-jauhoseoksen. Kaadoin taikinan voideltuun vuokaan suhteellisen tasaisesti ja sitten kuumaan uuniin. Noin tunnin verran eli siis kuiten kypsäksi asti.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.