Tilasin Heirolsilta donitsipellin niin ei tarvi läträä kuuman öljyn kanssa. Tutkin netin ihmeellistä mailmaa ja hyväksi havaitun ohjeen löysin Annin uunissa-blogista. Vähän sitä muuntelin mieleisekseni. Mokkakuorrutteen ohje löytyi Suklaapossun blogista.

2,5-3 dl gluteenitonta jauhoa ( sunnuntai )

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhoa

1 tl vaniliinisokeria

1 rkl kardemummaa

1 dl maitoa

0,5 dl öljyä ( rypsi )

1 kanamuna

 

mokkakuorrute:

25 g voita

1 tl pikakahvijauhoa

1 rkl vettä

2,25 dl tomusokeria

1 rkl vaniliinisokeria

Ekana voitelin donitsipellin kevyesti ruokaöljyllä ja laitoin uunin kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoitin kaikki kuivat aineet samaan kulhoon ja toiseen kulhoon sekoitin kanamunan, maidon ja öljyn. Nesteen sekoitin ohuena nauhana jauhojen joukkoon ja samalla sekottelin taikinan tasaiseksi nuolijalla. Taikinan kauhoin pursotinpussiin ja tyllaksi valitsin puöreäpäisen tyllan. Pursotin taikinaa donitsipyörylöihin, noin puoleenväliin. Vähän tuli pieniä niin että liiankin varovaisesti pursottelin. Ehkä saa olla reilummin, mutta tästä määrästä taikinaa tulee 12 kpl donitseja. Paistoin uunissa 200 asteessa ja n. 7-8 min. Irrottelin kypsät donitsit kuumana ja ritilän päälle jäähtymään. 

Kuorrutteen tehin samalla ko ootin että donitsit jäähtyy. Sulatin kattilassa voin ja siihen lisäsin pikakahvijauhe-vesiseoksen. Liuotin kahvijauheen vesitilkkaseen niin se tasaisemmin sekottuu kuorrutteeseen. Sitten lisäsim kattilaan tomusokerin ja vaniliinisokerin. Sekotin massan tasaiseksi ja jos se jääpi liian paksuksi niin vesitilkkasella sen saapi notkeammaksi, mutta lisää vettä ihan vähän kerralla ettei siitä sitten tule liian löysää. Toki, jos näin käy niin sitten vain lisää sokeria ja niin sinulla on mahottoman paljon mokkakuorrutetta valmiina. 

Jäähtyneet donitsit kiersin yksi kerrallaan ja vain toiselta puolelta kuorrutteessa ja vähän sulatin suklaata ja lusikalla valutin pienet suklaaraidat toiselle sivulle. Koristella voipi myös nompparelleillä. 

VUODATUKSEEN.jpg