Tämä ohje on sävelletty parista ohjeesta yhdeksi hyväksi.
700 g karjalanpaistilihoja
pala lanttua
2 porkkanaa
pala purjoa
suolaa, valkosipulimurskaa, rouhittua mustapippuria
kokonaisia mustapippureita
vettä, laakerinlehtiä
voita
Uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Lihoja paistoin voissa, pienissä erissä, kuumalla paistinpannulla sen verran että väri tarttui pintaan ja heitin suolat, pippurit ja valkosipulimurskat päälle. Kaadoin lihat uunivuokaan ja sitten käsittelin kasvikset. Purjon halkaisin ja huuhtelin kunnolla että mullat saapi välistä pois. Lantunpalan ja porkkanat kuorin ja palottelin. Heittelin net uunivuokaan lihojen päälle. Sitten vielä sekaan kokonaisia pippureita ja laakerinlehtiä muutama. Paistinpannun huuhdeliemen mie hulautin vuokaan ja vähän laitoin vettä lisää, sen verran että lihat ja kasvikset juurijajuuri peittyy. Lihaliemikuutoin voi vielä heittää joukkoon mut mie jätin tällä kertaa sen pois. Sitten vain kuumaan uuniin muhimaan pariksi-kolmeksi tunniksi. Parisen tuntia mie annoin olla uunissa ja sitten otin lämmön pois mutta annoin vielä jälkilämmössä hautua ja sillä välin tehin pottumuussin kaveriksi. HYVÄÄ !!
Menossa uuniin...
Menossa vatsaan... :P
Kommentit