Tämä ohje on sävelletty parista ohjeesta yhdeksi hyväksi. 

700 g karjalanpaistilihoja

pala lanttua

2 porkkanaa

pala purjoa

suolaa, valkosipulimurskaa, rouhittua mustapippuria

kokonaisia mustapippureita

vettä, laakerinlehtiä

voita

Uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Lihoja paistoin voissa, pienissä erissä, kuumalla paistinpannulla sen verran että väri tarttui pintaan ja heitin suolat, pippurit ja valkosipulimurskat päälle.  Kaadoin lihat uunivuokaan ja sitten käsittelin kasvikset. Purjon halkaisin ja huuhtelin kunnolla että mullat saapi välistä pois. Lantunpalan ja porkkanat kuorin ja palottelin. Heittelin net uunivuokaan lihojen päälle. Sitten vielä sekaan kokonaisia pippureita ja laakerinlehtiä muutama. Paistinpannun huuhdeliemen mie hulautin  vuokaan ja vähän laitoin vettä lisää, sen verran että lihat ja kasvikset juurijajuuri peittyy. Lihaliemikuutoin voi vielä heittää joukkoon mut mie jätin tällä kertaa sen pois. Sitten vain kuumaan uuniin muhimaan pariksi-kolmeksi tunniksi. Parisen tuntia mie annoin olla uunissa ja sitten otin lämmön pois mutta annoin vielä jälkilämmössä hautua ja sillä välin tehin pottumuussin kaveriksi. HYVÄÄ !!

LIHAPATA%20001-normal.jpg

Menossa uuniin...

LIHAPATA%20003-normal.jpg

Menossa vatsaan... :P