Tämän juustokakun ohjeen löysin Leivotaan-lehdesta 3/23.On hyvää, kannattaa kokeilla. 

Pohja:

10 kpl Doris-keksejä

Täyte:

4dl kuohukermaa

1 prk Philadelphia tuorejuustoa

1dl sokeria

3tl vanilijasokeria

4 liivatelehteä

0,5 dl kermaa tai maitoa

100g Doris-keksiä

Koristeluun kermavaahtoa, Doris-keksejä ja esim. nomparellejä.

Keksit laitoin irtopohjaisen kakkuvuoan, halkaisija 18cm, pohjalle. Kolot mie täytin keksipalasilla, että tulee mahdollisimman tiivis pohja. Reunoille laitoin leivinpaperisuikaleet että kakku on helpompi saada vuoasta irti ja reunat jääpi tasaiseksi. 

Liivatteet mie laitoin kylmään veteen pehmenemään. Vatkasin kerman löysähköksi vaahdoksi ja tieten joukossa oli sokeri ja vanilijasokeri. Tuorejuuston vatkasin vaahdon joukkoon. Maitotilkkasen kuumensin kattilassa ja siihen lisäsin liivatteet joista ensin puristrelin liiat vedet pois. Liivatteet liukeni nopeaa kuumaan maitoon ja sen mie ohuena nauhana vatkasin täytteen joukkoon. Pilkoin keksit veitsellä murusiksi ja kääntelin net täytteen joukkoon nuolijalla. Kaadoin täytteen keksipohjan päälle kakkuvuokaan ja tasottelin pintaa. Muutamaksi tunniksi jääkaappiin tai no, parempi lopputulos on seiraavana päivänä jos vaan jaksaa oottaa. 

Koristteet sitten päälle ja kahvipöytään tarjolle.

DOORISJUUSTOKAKKU2.jpg

DOORISJUUSTOKAKKU3.jpg

DOORISJUUSTOKAKKU1.jpg