Kestoherkkuhan on mokkapalat ja jokainen tai ainakin jokatoinen niitä osaa leipasta. Mutta mie aatelin kuiten tämänkin tänne heittää.

 

MOKKAPALAT

4 kanamunaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoa

2 tl leivinjauhoa

4 rkl kaakaojauhoa

2 tl vaniliinisokeria

150 g sulatettua voita

KUORRUTUS:

4 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhoa ( van houte )

50 g sulatettua voita

6 rkl vahvaa kahvia

1 tl vaniliinisokeria

Nonnii... ensin mie taas keräsin ja mittasin tarvittavat aineet valmiiksi ja vuorasin reunallisen uunipellin leivinpaperilla. Paitsi nuo kuorrutusaineet mie jätin vielä rauhaan.

Sitten mie vaahdotin munat ja sokerin, kunhan ensin olin sekotellut kaikki jauhot keskenään ja sulattanut voin kattilassa. Se voipi ensin vähän jäähtyä ennenkun sen hulauttaa taikinaan. Sitten mie kaadoin maidon ja jatkoin vatkaamista vähän aikaa. Sen jälkeen sammutin koneen ja siivilän läpi lisäsin jauhoseoksen. Ei tuu taikinaan paakkuja kun vetää jauhot siivilän läpi. Lopuksi mie lisäsin sulatetun voin ja sekoitin taikinan vielä tasaiseksi.

Uunin mie teiten olin laittanut jo hyvissä ajoin kuumenemaan 200 asteeseen. Sitten mie levitin taikinan uunipellille ja tasottelin sitä hiukan että olisi joka puolella suurinpiirtein tasaisesti.Sitten vain uuniin ja kypsäksi asti eli n. 15 min.

Vasta kun mie olin ottanut kypsän pohjan uunista mie aloin tekee kuorrutusta ja sehän on helppoa. Aineet vain mitataan kulhoon ja sekoitetaan keskenään tasaiseksi. Jos tykkäät että on liian jähmeää niin laita toki enemmän voita tai jos kaipaat lisää kahvin makua niin kaffetta. Makuasia...  Sitten kun pohja oli vähän jäähtynyt niin mie levitin kuorrutuksen siihen päälle ja ripottelin nompparelleja vielä koristeeksi. Aika makeaa minun mielestä... mut hei... haittaakse???

 

Pellillinen......

 

palasina.