Tämän ohjeen mie löysin Leivotaan lehdestä ja oikea nimi on Punastelevat kuppikakut mutta ko mie taas muokkasin ohjetta oman maun mukaan ja mitä kaapista löytyy- tyylillä niin siksi nimi on vain Kuppikakut. Tästä ohjeesta tulee 8 isoa kuppikakkua.

3 dl vehnäjauhoa

1 rkl kaakaojauhoa (o´boyta )

1,8 dl sokeria

1,8 dl auringonkukkaöljyä

1 muna

1 tl vaniliinisokeria

1,5 dl piimää

1 tl ruokasoodaa

KUORRUTUS

1,5 dl maitoa

1,5 rkl vehnäjauhoa

125 g tummaa suklaata

100 g huoneenlämpöistä voita

n. 2,5 dl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhoa ( van houte )

1 tl vaniliinisokeria

Noniin... Ensimmäisenä mie vatkasin auringonkukkaöljyn ja sokerin sellaiseksi tasaisen kiiltäväksi vaahdoksi. Sitten mie vatkasin kanamunan joukoon. Jauhot mie olin jo valmiiksi sekoittanut keskenään eli vehnäjauhon, kaakaojauhon, vaniliinisokerin ja ruokasoodan ja ne mie lisäsin vaahtoon vuorotellen piimän kanssa. Jauhot mie tosin laitoin menemään siivilän läpi niin jääpi kokkareet pois. Jaoin taikinan paperisiin muffinssivuokiin ( 8 kpl ) jotka olin laittanut uunipellille. Vuoat saapi jäähä vähän vajaiksi niin ei valu yli ko kuiten uunissa kohoavat. Sitten vain kuumaan 175 asteiseen uuniin ja n. reilut 20 min. eli kypsäksi asti. Tikulla kokeilla onko kypsää. Mie oottelin että kuppikakut jäähtyy ja sitten mie tehin kuorrutuksen.

Ihan ekana mie laitoin suklaapalat kuumaan vesihauteeseen sulamaan. Samalla mie laitoin maidon ja vehnäjauhon kattilaan ja lämmitin sen verran että seos alkaa kuplimaan ja otin sitten liedeltä pois. Kylmässä vesihauteessa mie jäähdytin tämän että jäähtyy nopeammin ko vain ootella. Sitten mie vaahdotin voin, tomusokerin, vaniliinisokerin ja kaakaojauhon. Vaahtoon mie sekoitin sulaan suklaan ja maito-vehnäjauhoseoksen ja sitten vatkasin sen tasaisen sileäksi. Kaadoin vaahdon pursotinpussiin ja pursottelin sen kuppikakujen päälle. Heittelin koristeeksi vielä pehmeitä kultahelmiä.

KUPPIKAKUT%20004-normal.jpg

 

KUPPIKAKUT%20002-normal.jpg