Vanha ohje ja hyväksi havaittu, enkä muista mistä tämä on minun vihkoon tarttunut. 

1 pss herneitä

vettä

2 tl suolaa litraan vettä

liotus yön yli

2l vettä

n. 400g palvikinkkua ( tai paistettua jauhelihaa )

1 sipuli

meiramia

sinappia

( lihaliemikuutio )

fariinisokeria ( kyllä, luit oikein )

Laitoin veden ja herneet kattilaan likoamaan yön yli, suolan laitoin vasta ko aloin keittoa keittämään enkä vaihtanut vettä vaan liotusvedessä tehin keiton. 

Kun keihuminen alkoi, reikäkauhalla keräsin vaahota veden pinnalta pois. 

Kiehuvien herneiden joukkoon lisäsin pilkotun sipulin ja annoin kiehua tuntisen verran. Välillä kattoin jos vaikka häätyy vettä lisää ja toki mie sitä pariin otteeseen lisäsinkin. 

Palottelin savulihan ja lisäsin kattilaan, samoin meiramin ja tarkastelin vielä suolatilanteen. 

1,5-2h kaikenkaikkiaan keittelin soppaa ja vielä lisäsin kattilaan lihaliemikuution, sinappia ja fariinisokeria. Sammutin levyn ja jälkilämmössä sai keitto vielä maustua. Hyvvää on eikä tuota fariinisokeria kannata säikähtää. :)

HERNARI.jpg

HRENARII.jpg