Tämä täytekakku on sekoitus netistä löytyneistä ohjeista. Ainakin Valion ja Annun Uunissa sivuilta on ohjeita lainattu ja ehkä vähän tuunattu mieleiseksi. Kakku on gluteeniton ja maidoton.

pohja

3 munaa

sokeria

gluteenittomia jauhoja ( semper )

0,5 tl leivinjauhoa

1 tl vaniliinisokeria

kostutus

n. 1,5 dl hedelmämehua

Rikoin lasiin kanamunat ja kahteen samanlaiseen lasiin mittasin jauhoja ja sokeria saman verran ko on kanamunaa. Vatkasin monitoimikoneessa munat ja sokerin ja vielä niinkin kauan ko kymmenisen minuuttia. Sillävälin ko kone teki työtään, mie voitelin ja jauhotin gluteenittomalla korppujauholla irtopohjaisen kakkuvuoan. Voi toki käyttää tavallistakin kakkuvuokaa. Vaahtoon mie sekoitn jauhot ja pienissä erissä, nuolijaa käyttäen. Tässä vaiheessa ei kannata kovin ottein sekoittaa taikinaa, ihan vain sen verran että saapi jauhot kunnolla mukaan.

Kaadoin taikinan vuokaan ja paistoin 175 asteessa ja n. 35 min. Kypsän kakkupohjan mie laitoin ritilän päälle jäähtymään. 

täyte

0,75 dl soijamaitoa ( alpro )

1,75 dl cuisine soya ( alpro )

1 keltuainen

0,5 rkl sokeria

2 liivatetta

0,5 rkl maizenaa

1 tl vaniliinisokeria

1 rkl kaakaojauhoa

lisäksi

1,5 dl cuisine soya ( alpro )

tuoreita mansikoita

Liivatelehdet laitoin kylmään veteen pehmenemään. Kattilaan laitoin täytteen aineet ja pienellä lämmöllä oottelin kiehahtamista. Sekottelin kuiten ootellessa vispilällä ettei täyte tartu pohjaan kiinni. Sitten ko kupliminen alkoi pinnassa niin otin kattilan liedeltä jäähtymään. Liuotetut liivatteet mie lisäsin täytteeseen tässä välissä. Sillä välin ko täyte jäähtyi niin vatkasin kerman vaahdoksi ja jäähtyneeseen täytteeseen sekotin kermavaahdon. Jos ei täyte ehdi hyytymään yhtään niin sen voipi vähäksi aikaa laittaa jääkaappiin. 

Leikkasin kakun kahteen osaa. Alunperin ohje on tarkoitettu kolmeen osaan jos ei neljäänkin mutta mie laitoin kakun liian isoon vuokaan ( halkaisija 24cm ) jotan kakku jäa hieman matalaksi. Täytteen ohjekin on alkuperäisestä ohjeesta puolitettu juuri tämän takia. 

Kostutin pohjan ja leikkasin mansikoita lohkoiksi ja laitoin mansikkalohkot kakkupohjan reunoille suippopää kakun keskustaan päin. Täytteen kauhoin keskelle jossa ei ole mansikkaa ja siitä lähdin levittämään mansikoiden päälle. On ihan makuasia haluaako mansikoiden päälle täytettä vai ei.

Sitten laitoin toisen kakkulevyä täytteen ja mansikoiden päälle ja kostutin sitäkin hedelmämehulla.

päälle ja koristelu

1 prk cuisine soya (alpro )

1 prk maidotonta tuorejuustoa ( oatly )

1 prk maidoton rahka ( oatly )

sokeri

vaniliinisokeria

tomusokeria

väriainetta

mansikoita

Näihin minulla ei ole määriä. Cuisine soyaa oli ehkä 1 prk ja siihen 1 prk sekä tuorejuustoa että rahkaa. Siihen maun mukaan sokereita.  Tomusokeria laitoin ehkä eniten, jotta se vähän vaikuttaisi kuorrutteen rakenteeseen. Erotin valmiista massasta pienen osan jonka värjäsin punaisella värillä. 

Levitin kakun päälle ja reunoille vaalean kuorrutteen ja punaiseksi värjätyllä pursottelin reunat ja osan päältä. Pienempään tilaan laitoin mansikkalohkoja.  Koristellessa voipi tehä oman mielen mukaan ja vain mielikuvitushan on rajana. Värejä voi käyttää millaisia haluaa tai sattuu kaapista / kaupasta löytymään. 

SYNDE.jpg

SYNDE1.jpg