Suklaakreemin ohje on Annin Uunissa-blogista. On hyä blogi, vahvat suositukset sinne. Kakkupohjan ohje on sama kuin Täytekakku ohjeessa, mutta kanamunia on kolmen sijasta neljä ja muita aineita saman verran.
pohja
4 kanamunaa
sokeria
gluteenitonta jauhoa ( semper )
0,5 tl leivinjauhoa
1 tl vaniliinisokeria
kostutus
hedelmämehua
Kakkupohja tehdään samalla tavalla ko Täytekakku ohjeessa. 175 asteessa paisto ja n. 35 min. Kypsä kakku uunista ulos ja ritilän päälle jäähtymään.
voikreemi
400 g tummaa suklaata
3 rkl kaakaojauhoa
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita ( margariinia )
2 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
päälle
cruisine soyaa
tomusokeria
vaniliinisokeria
Pätkispaloja
Suklaan laitoin palasina vesihaudekattilaan sulaamaan. Kun suklaa oli sulanut kokonaan, nostin sen jäähtymään. Sitten kuuman veden ja kaakaojauhon sekottelin keskenään niin että kaakaojauho liukenee veteen. Voin ja tomusokerin mie vaahdotin kunnolla ja ainakin viisi minuuttia vatkain huusi. Voi-tomusokerivaahtoon mie kaadoin vesi-kaakaoseoksen ja sulatetun suklaan sekä tuorejuuston ja taas annoin vatkaimen tehdä työn muutaman minuutin ajan.
Leikkasin kakun kahteen osaan. Kolmeenkin voipi leikkaa mutta tulee aika ohuet levyt. Kostutin kakkulevyt hedelmämehulla. Levitin osan voikreemistä kakkulevyn päälle ja palettiveitsella tasotin sen ohueksi kerrokseksi. Laitoin toisen levyn päälle ja senkin kostutin mehulla. Vatkasin cruisine soyaa ja tomusokeria vaahdoksi ja päällystin kakun sillä. Voikerrmilläkin voipi kakun päällystää. Voikreemiä kauhoin pursotinpussiin ja koristelin kakun pursotuksilla. Kakun keskelle pilkoin Pätkispatukoita.
Kommentit